Uğur Sahin: Delta varyantı 4. dalgayı başlatabilir

BioNTech’in CEO’su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, delta varyantı nedeniyle dünyada COVID-19'un dördüncü dalgasının yaşanabileceğini söyledi.

Haber Merkezi |

Investing in Tech isimli konferans serisine katılan Uğur Şahin, burada yaptığı konuşmada, nüfusun yarısına iki doz aşı yapılan İngiltere'de COVID-19 vakalarının arttığını belirterek, "Yeterince dikkatli olmazsak, belirli alanlarda dördüncü bir dalgayla karşılaşabiliriz" diye konuştu.

Uğur Şahin, vakaların düşmesiyle iyi durumda olduğumuzu anlayabileceğimizi belirterek, kısıtlamaların yavaşça kaldırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Uğur Şahin, "Güçlendirici dozlar beklemede tutulur ve kısıtlamalar yavaşça kaldırılsaydı böyle bir sonuç önlenebilirdi. Ancak, enfeksiyon oranları düşerse, bu iyi bir durumda olduğumuz anlamına gelir. Eğer vakalar artıyorsa bir sonraki dalgayı yaşayabiliriz" ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ AŞI AÇIKLAMASI

Uğur şahin, iki doz aşı yaptıranların sıkça sorduğu, '3. doz aşıya ihtiyaç var mı' konusuyla ilgili olarak ek dozlara ihtiyaç duyulacağını belirterek, "Antikor sayıları koruma ile ilişkili olduğundan, herhangi bir zamanda güçlendiriciyi kullanmamız mantıklıdır. Bu, bir kişinin tamamen aşılanmasından altı ila dokuz ay sonra gerçekleşebilir, ancak nihai karar hükümetler tarafından verilecek” dedi.

Ev ve araba satışında yeni dönem: Sosyal medya fırsatçıları yandı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Dünyanın en pahalı ‘Muz’u satışa çıkıyor! Değeri 1.5 milyon dolar 10 soru 10 cevap: İşte Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin ayrıntıları... 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı?