TUSAŞ'a terör saldırısı: Siyasilerden tepkiler peş peşe geldi

Bugün Ankara'da TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısıyla ilgili sıcak gelişmeler gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıda şehit sayısının 5'e yükseldiğini 2'si ağır 19 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Siyasilerden tepkiler peş peşe geldi.

Seren Altay |

TUSAŞ'a yönelik yapılan terör saldırısıyla ilgili birçok siyasi isimden açıklama geldi.

Bakan Fidan: Türkiye'yi hedef alan odaklar ve vekillerinin emellerine ulaşmalarına izin vermeyeceğiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

"Ankara'da, TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de milli savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edecek, Türkiye'yi hedef alan odaklar ve vekillerinin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz."

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terör Türkiye’de artık tutunamayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, saldırıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bu saldırının gerçekleştirilmesi, arkasında kimler var, nereden, ne şekilde destek aldılar, nasıl bunu gerçekleştirdiler, bütün detaylarıyla ortaya çıkarılacağını" belirten Kurtulmuş, "Türkiye 40 yılı aşkın bir süredir teröre karşı mücadele veren bir ülke. Hiçbir zaman terörün amaçlarının gerçekleştirilmesi mümkün olmamıştır. Milletçe terörün karşısında yek vücut olarak durduk ve bu mücadeleyi bugünlere kadar getirdik. Terör Türkiye’de artık tutunamayacak, Türkiye topraklarında asla yer bulamayacaktır. Bu kararlılık içerisinde milletçe birlik olma, beraber olma ve teröre karşı sesimizi yükseltmenin gerektiği bir gündeyiz. Tabii ki yapı saldırının yapıldığı gün bugünün üzerinden birtakım şifreler okunabilir ama olayın sıcaklığı dolayısıyla bunları sonraya bırakarak öncelikle yaralarımızın sarılması ile meşgulüz. 22 insanımız yaralandı. Bu insanımız bu kardeşlerimizden 3 tanesi taburcu edildi. 19 tanesi hastanelerde tedavisi sürüyor. Biz de burada bakan arkadaşlarımızla, grup başkanımız, grup başkan vekillerimiz, milletvekili arkadaşlarımızla birlikte buradaki yaralı kardeşlerimizi ziyaret ettik" diye konuştu.

Özellikle özel hareket polisi olan arkadaşlarının güvenlik görevlisi olan arkadaşlarının gösterdiği üstün kararlılık ve cesaret dolayısıyla hepsini tebrik eden Kurtulmuş, "Eğer anında ve çok etkin müdahaleleri olmasaydı belki bugün tablo çok daha ağır bir tablo olabilirdi. Bu çatışmaya kısa süre içerisinde girerek teröristlerin ölmelerine kendilerini patlatmalarına vesile olan bir mücadele içerisinde oldular. Burada bu hastan vatandaşımız ağır yaralı ama onun da inşallah kritik durumu atlatacağını ümit ediyoruz, dua ediyoruz. Diğer yaralılarımızın durumları hafif. Bazıları belki birkaç gün içerisinde taburcu edilecekler. Sağ olsunlar doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız üstün fedakarlıkla arkadaşlarımızın yaralarını tedavi etmek için büyük bir gayretle mücadele ediyorlar, ortaya gayretlerini ortaya koyuyorlar. Ben bir kere daha bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün yaralılarımıza acilen şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Bayraktar: Hiçbir tehdit, hiçbir saldırı bizi bu yoldan çeviremeyecek

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TUSAŞ'a düzenlenen hain terör saldırısında şehit düşen kahramanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türk milletine başsağlığı dileyen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Hayatımızı vakfettiğimiz Milli Savunma Sanayii ve Milli Teknoloji Hamlesi yolunda bu menfur saldırılar biz Türk mühendislerini, teknisyenlerini ve savunma sanayii çalışanlarını asla yıldıramayacak. Bizler bu toprakların geleceğini inşa eden nesiller olarak, vatanımız ve milletimiz için kanımızla, terimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda attığımız her adımla şehitlerimizin aziz hatırasını ilelebet yaşatacak ve milletimizin gururunu daima yücelteceğiz. Hiçbir tehdit, hiçbir saldırı bizi bu yoldan çeviremeyecek. Milli Teknoloji Hamlesi yolundan asla ve asla dönmeyeceğiz."

Destici: Şiddetle lanetliyoruz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, saldırının gerçekleştiği tesisin önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"TUSAŞ'a, Türkiye'nin savunma sanayisinin kalbine yapılmış bu hain ve kahpe terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz" ifadelerini kullanan Destici, bu tür saldırıların, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduramayacağını vurguladı.

Türkiye'nin bu saldırı öncesinden daha büyük bir azim ve kararlılıkla savunma sanayindeki yoluna devam edeceğini belirten Mustafa Destici, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Teröre karşı birlikte mücadele etmekten başka çaremiz yok

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ Tesislerine yapılan terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Birlik ve beraberliğimize kast eden terörü, teröristleri ve onların destekçilerini lanetliyorum.

Aziz milletimizin başı sağ olsun.
Kenetlenmekten ve el ele vererek teröre ve terör unsurlarına karşı birlikte mücadele etmekten başka çaremiz yoktur.."

CHP'li Yavuzyılmaz: Olayın aydınlanması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "Bir terör saldırısı olduğu açık. Bu terör saldırısının hedefi Ankara'nın kalbi, Ankara'nın kalbindeki Türkiye için çok stratejik olan bir tesisteki kahraman çalışanlar olmuştur." ifadelerini kullandı.

CHP'li Yavuzyılmaz, saldırı nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:

"Terörün ne kadar lanet olası sonuçlar doğurduğunu ve telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açtığını bir kez daha Ankara'da görmüş olduk. 'Teröre, teröriste, teröre destek verenlere lanet olsun' diyoruz. Olayın tüm yönleriyle aydınlanması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Genel Başkanımız Özgür Özel de Ankara'ya hareket ediyor. O da, önce MYK'mızı toplayarak, elimizden tüm çabayı göstermemiz için tüm gücümüzü seferber etmiş olacak."

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Çıktığımız bu yoldan asla dönmeyeceğiz

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Biriz ve birlikteyiz. TUSAŞ’ı hedef alan alçak terör saldırısının asıl hedefini çok iyi biliyoruz. Biz, milletimizin gücünü, desteğini alarak çıktığımız bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Şeref yoksunu hain saldırının asla amacına ulaşamayacağını, gece gündüz ülkesinin güvenliği için çalışan vatan evlatlarını asla yıldıramayacağını aziz milletimiz muhakkak bilmelidir. Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet; gazilerimize acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Fed’in Bej Kitap raporu yayımlandı: İmalat düşüşte, istihdam artıyor Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çıkışı ne anlama geliyor? Ekmekte zam bilmecesi... Fırınlar fiyat artırdı: 'Zamlara karşı gelemiyoruz' Çelik üretimi dünyada düştü, Türkiye’de yükseldi