Turizm beldesi Ayvalık'ta büyük yangın! Alevler plaja ilerliyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir çöplükte çıkan yangın, hızla makilik alana yayıldı. Şiddetli poyrazın etkisiyle kontrolden çıkan alevler, turistik Sarımsaklı Plajı'nın yakınındaki ormanlık alana doğru hızla ilerliyor.

Haber Merkezi |

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde çöplük yakınlarında başlayan yangın poyrazın etkisiyle makilik alana sıçradı. Kısa sürede tutuşan otlar yüzünden geniş bir alana yayılan alevler ormanlık alanı tehdit etmeye başladı.

Yangına müdahale ediliyor

Sarımsaklı plajının bulunduğu bölgeye doğru ilerleyen yangına havadan Orman Bakanlığı'na ait 4 uçak ve 2 helikopter ile karadan ise 5 arazöz 2 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı iş makineleri ve 60 personel müdahale ediliyor.

Alevler hızlı şekilde ilerliyor

Balıkesir Büyükşehir ve Ayvalık Belediyelerine ait ekiplerinde dahil olduğu söndürme çalışmaları devam ederken yangının şiddetli rüzgar sebebiyle Küçükköy ve Sarımsaklı istikametine hızlı bir şekilde ilerlediği bildirildi.

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!