TBMM ne zaman açılacak? Yemin töreni ne zaman?

Yeni miletvekillerinini kayıtlarını yapmasının ardırdan TBMM'nin açılması ve yemin töreni merakla bekleniyor. Milletvekili yemin töreni ne zaman yapılacak? Meclis ne zaman açılacak?

Haber Merkezi |

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılmasıyla birlikte yemin törenleri başlayacak.

Meclis çalışmaları ve TBMM'nin gündeminde hangi yasaların yer alacağı merak ediliyor. Peki, Meclis ne zaman açılacak?

YSK, kesin sonuçları bugün açıklayacak. Milletvekilleri, 2 Haziran Cuma günü 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı’nın açılışında yemin edecek.

En yaşlı üye Meclis'i yönetecek

Açılışı en yaşlı üye 1 Ocak 1948 doğumlu Devlet Bahçeli yönetecek.

Devlet Bahçeli, Geçici Meclis Başkanı sıfatıyla yemin edecek. Bahçeli'nin ardından milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabetik sırasına göre sırayla yemin edecek.

Milletvekilleri yemin etmelerinin ardından resmen göreve başlamış olacak.

Herhangi bir sebepten ilk birleşime katılamayan milletvekiller, katıldıkları ilk birleşimde yemin edecekler. İmtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatlarından kaynaklanan haklardan yararlanamayacaklar.

7 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları... Yatırımcıların temel analize ilgisi büyüyor Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi yolda: Prim desteği ne kadar olacak? Fatih Terim: En rahat kazanabileceğimiz maçtı Faizlerdeki düşüş serisi sona erdi, aylık getiri oranı belli oldu: İşte detaylar... THY, yatırım şirketi kuruyor