Taksim'de İstanbul Sözleşmesi için toplanan kadınlara müdahale

İstanbul'da, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden resmi olarak ayrılmasını protesto eden kadınlar Taksim'de yürüyüş düzenledi. Barikatın kaldırılmasını isteyen kadınlara polis müdahale etti.

Haber Merkezi |

Taksim Tünel'de toplanan kadınlar, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Kadın cinayetleri politiktir", "Kadınlar birlikte güçlü", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atarak Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Geniş güvenlik önlemi alan polis, kadınların yürüyüşüne belli bir noktaya kadar izin verdi. Kurulan ilk barikatları geçen kadınlar, tekrar kurulan barikatların kaldırılmasını isteyince polis biber gazı müdahale etti. Kadınların eylemi bir süre daha devam etti.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshini protesto eden kadınlar, Karaköy Meydanı'nda okunan basın açıklamasından sonra dağıldı.

Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama: Kağıt üzerinde kalmıştı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? İşte liste... Merkezi yönetim brüt borç stoku 8,3 trilyon lira oldu İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı