SON DAKİKA... Karadeniz'de 4.8 büyüklüğünde deprem! İstanbul'da da hissedildi

Son dakika haberi... Karadeniz'de Amasra açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde ve İstanbul'da da hissedildi.

Haber Merkezi |

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, saat 10.16'ta Karadeniz'de 9,33 km derinlikte 4.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem çevre illerde ve İstanbul'da da hissedildi.

Bartın'ın Amasra ilçesine 119,64 kilometre mesafede olan depremin, 9,33 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Bartın Valiliği'nin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, Amasra açıklarındaki deprem sonrası kurumlara intikal eden herhangi olumsuz durum bulunmadığı belirtilerek, "Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Amasra Kaymakamı Kadir Perçi de "Şu ana kadar gelen bir ihbar yok. Araştırma ve incelemelerimiz sürüyor. Arazide olduğum için hissetmedim ama ilçe merkezinde hissedenler olmuş" dedi.

"3-4 saniye sürdü"

İlçe sakinlerinden Necip Çetin ise deprem anında evde olduğunu, sarsıntının 3-4 saniye kadar sürdüğünü anlatarak, "Lamba veya dolaplarda bir sallantı olmadı, bir zarar vermedi, zeminden bir sallantı oldu. Deprem olduğunu hissettim, arkası gelir diye dışarı çıktım. Çok şükür bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Öte yandan, depremi özellikle yüksek kesimlerde oturanların hissettiği öğrenildi.

TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: