SON DAKİKA: Hatay'da deprem

Son dakika haberi... Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, saat 10.37'de merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu.

Haber Merkezi | İHA |

Deprem bölge halkı tarafından hissedildi. Deprem tedirginliğe neden olurken ilk belirlemelere göre bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi.

Depremin derinliği 6.02 km olarak ölçüldü. 

Hatay Valiliği depremle ilgili açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında, "05.06.2024 Çarşamba günü saat 10.37’de AFAD Başkanlığı Deprem Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgi doğrultusunda Hatay Samandağ merkezli 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum meydana gelmemiştir. 112 Acil Çağrı Merkezimize herhangi bir ihbarın gelmediği ve gelişmelerin ekiplerimizce takip edildiği, basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Avrupa Sismoloji Merkezi ise depremin büyüklüğünü 4.5 olarak duyurmuştu. 

Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı