Şevket Sabancı vefat etti

Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında hayata veda etti. Şevket Sabancı'nın cenazesi yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak cenaze namazı ardından toprağa verilecek.

Haber Merkezi |

Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu olan Şevket Sabancı, 85 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sakıp Sabancı'nın kardeşi olan Şevket Sabancı 1936 yılında Kayseri'de doğdu. 

Yüksek tahsilini İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisi olarak tamamladı. 1980 yılından sonra Sabancı Topluluğunu yurtdışında temsil etti.

Vaksa'nın kurucuları arasında yer alan Şevket Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinde bulundu.

2000 yılında ailesi ile birlikte Esas Holding’i kuran Şevket Sabancı’nın Sadıka, Emine ve Ali adlı üç çocuğu var.

Şevket Sabancı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1 Ocak 2020 tarihinde oğlu Ali Sabancı’ya devretmişti.

Yarın toprağa verilecek

Şevket Sabancı için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden yarın ikindi vakti cenaze töreni düzenlenecek. Sabancı'nın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Esas Holding'ten yapılan açıklamada, "Esas Holding'in kurucusu, değerli büyüğümüz ve Türk sanayiinin duayenlerinden Şevket Sabancı'yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağolsun. Cenazesi 23 Temmuz 2021 Cuma günü ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırılacak ve Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecektir." ifadesi kullanıldı.

  

Üniversitelerde sistem değişiyor... Tek alanda eğitim için çalışmalar başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar