Sağlık Bakanlığının 42 bin 500 işçi ve personel alım ilanı yayımlandı

Sağlık Bakanlığının 11 bin 317 sürekli işçi, 30 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 1183 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 42 bin 500 işçi ve personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber Merkezi |

Sağlık Bakanlığı'nın 30,000'i sözleşmeli sağlık personel, 11,317'si sürekli işçi ve 1,183'ü sözleşmeli personel olmak üzere toplam 42,500 personel istihdam edeceği duyuruldu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, istihdam edilmesi planlanan 30,000 sağlık personeli; biyolog, odyolog, psikolog, hemşire ve çeşitli terapistler ile bazı branşlarda sağlık teknikerlerinden oluşuyor.

Bu kapsamda istihdam edileceği duyurulan 1,183 sözleşmeli personel ise büro, hizmet ve destek personeli ile çeşitli branşlarda mühendislerden oluşuyor.

İlana göre, çeşitli branşlarda destek personeli, güvenlik, bilgisayar bakım, biyomedikal cihaz servis elemanları ile çeşitli branşlarda tamir ve bakım elemanlarından oluşan 11,317 kadro için de alım yapılacak.

Üniversitelerde sistem değişiyor... Tek alanda eğitim için çalışmalar başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar