RTÜK'ten Ankara'daki terör saldırısı sonrası medyaya uyarı

RTÜK Başkanı Şahin, X hesabından Ankara'daki terör saldırısının ardından açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi |

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ebubekir Şahin, Ankara’da Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde meydana gelen patlamanın ardından medyaya dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Terör olayları durumunda medyanın sorumluluğunun belli olduğunu kaydeden Şahin, “Gerek yasamız gerekse basın meslek ilkeleri göz önüne alındığında bu tip olaylar sonrasında vatandaşı paniğe sevk edebilecek, halkta infiale yol açabilecek sansasyonel, kaynağı belirsiz bilgi ve iddiaların medyada yer almaması son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

"Sorumlu yayıncılar hakkında gerekli müeyyideler uygulanacak"

Sadece resmî bilgilerin haberlere yansıtılması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Aksi halde sorumlu olan yayıncılar hakkında gerekli müeyyideler uygulanacaktır.” dedi.

Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çıkışı ne anlama geliyor? Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Ekmekte zam bilmecesi... Fırınlar fiyat artırdı: 'Zamlara karşı gelemiyoruz' Çelik üretimi dünyada düştü, Türkiye’de yükseldi Milyonlarca iPhone kullanıcısını sevindiren gelişme: Önümüzdeki hafta geliyor Milyonları ilgilendiriyor: En düşük memur maaşı kaç TL olacak? İşte tahminler