Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Bursa'daki deprem hakkında açıklama

Bursa'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kayapa-Yenişehir Kırığı'nın Yenişehir kolunun 1855 depremini oluşturduğunu, 6 ile 7,2 arasında deprem oluşturmasının şaşırtıcı olmayacağını belirterek, "Bursa, ne yazık ki, oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor. Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir." dedi.

Haber Merkezi |

AFAD, Bursa'nın Gemlik ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem sonrası sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

İlk paylaşımında, "Bursa Gemlik Körfezinde 23 Şubat 2024 15:14’de M4,0 büyüklüğündeki deprem olağan bir gerginlik boşalmasıdır. Öncü deprem olduğu söylenemez." ifadesini kullanan Ercan, "Türkiye’de gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık vardır. Bursa’da 3 üniversitenin jeofizik görüntülemeyle belirlediği Kayapa-Yenişehir Kırığı’nın Bursa Ovası’na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğu belirtiliyor. Bu kırık geçmişte 1855 depremini yapmıştır.

İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, ivedi deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki, oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor. Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir. İzin veren belediye yargılanmalıdır." açıklaması yaptı.

7 bin liranın üzerindeki ödeme işlemleri banka aracılığıyla yapılacak Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Arda Güler ve Kenan Yıldız finale kaldı Bodrum dünyanın en iyileri arasında! Ünlü seyahat dergisi paylaştı Fırsatçılar kayıt dışı telefonda yasağı delmenin yeni yolunu buldu Her aileye bir finansal danışman mı atanacak? Yetkili isimden yeşil ışık...