Ponzi Seçil davasında yeni perde! Hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

Futbol dünyasına bomba gibi düşen ‘Ponzi Seçil’ davası sürüyor. Aralarında teknik direktör Fatih Terim başta olmak üzere, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi futbolcularında bulunduğu dolandırıcılık davasında yargılama süreci devam ediyor. Seçil Erzan’ın hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu.

Haber Merkezi |

Futbol dünyasında çalkantılara neden olan ‘Ponzi Seçil’ davası sürüyor. Aralarında Fatih Terim başta olmak üzere ünlü futbolcuların da adının karıştığı dolandırıcılık davasının tarihi belli oldu.

Ünlü futbolcuları hayali fon yaratarak milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen ve "Ponzi Seçil" olarak bilinen eski banka müdürü Seçil Erzan hakkında 4 yeni iddianame hazırlandı.

Yeni iddianameler hazırlandı

Yüksek karlı güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolculardan Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 30'dan fazla kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen özel bir bankanın eski şube müdürü Seçil Erzan hakkında 4 yeni iddianame hazırlandı.

Ponzi Seçil 4 ayrı davada hakim karşısına çıkacak

4 ayrı iddianamenin ana dava dosyasıyla birleştirilmemesiyle birlikte Seçil Erzan’ın 4 ayrı dava çerçevesinde yargılanmasına İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Ekim Cuma günü başlanacak.

Seçil Erzan ile ilgili iddianamenin ayrıntılarına ulaşıldı

Öte yandan fon vurgununu ortaya çıkmasını sağladığı ve ilk şikayeti yaptığı iddia edilen iş insanı Atilla Baltaş'ın müşteki, Seçil Erzan ise şüpheli sıfatıyla yer aldığı iddianamenin ayrıntılarına ulaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Erzan’ın müşteki Baltaş’ı banka bünyesinde yatırım yapacağının söyleyerek kandırdığı, fona para yatırmaya ikna ettiği, toplamda 3 milyon doları teslim aldığı, sonrasında ise müştekiye sahte oluşturduğu belgeleri verdiği ve bu şekilde müştekiyi dolandırdığı anlatıldı.

"Benim saf ve temiz sevgimi kullandın"

İddianamede Erzan ile Baltaş'ın yazışmalarına da yer verildi. İddianameye göre Baltaş, Erzan'a şunları yazdı:

 "Dün bile ne şartlarda getirip sana parayı veriyorum. Bunca insana ben bunları sana nasıl inanarak yaptım ya? Benim saf ve temiz sevgimi kullandın ya yazıklar olsun. Sevdiğim için tüm insanlardan aldım sana verdim. Beni aptal yerine sokuyorsun, yurt dışı falan diyorsun, düne kadar buradaydı senin bankadaydım işlemler bugün başka yerde diyorsun."

"O paralarla beni yurt dışına kaçırmak istemişti"

Seçil Erzan ise, savcılık ifadesinde Baltaş’ın verdiği paraları kendisinden katbekat faizle geri aldığını iddia etti.

Erzan şöyle konuştu:

"Bana verdiği paranın çok üzerinde 1 milyon dolar parayı kendisine ödedim. Ayrıca ondan kesinlikle fon adı altında para almadım, tam olarak faiziyle satın aldım çünkü fon adı altında ikna ettiğim insanlara para ödemek zorundaydım. Beni kesinlikle mağdur etmiştir. Ayrıca son günlerde zorla benden bankada bana baskı kurarak evrak yazmamı istedi. Benden bankada bir takım borçlu olduğuma ilişkin senetler aldı. Ona verdiğim belgelerin hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Şırnak’a beni kaçırmak için uçak bileti almıştı, daha doğrusu zorla bana uçak bileti aldırmıştır. O sırada müştekilerden para da toplamıştım. O paralar ile beni yurt dışına kaçırmak istemişti."

İddianamede 13 yıla kadar hapis istemi

Hazırlanan iddianamede Seçil Erzan’ın "nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 4 yıldan 13 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Doğal gaza ekimde zam gelecek mi? BOTAŞ'tan açıklama Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Rahmi Koç 20 yıl sonra itiraf etti: 5 işe yatırım yaptık, 4'ü battı Araç muayenesinde ek komisyona mahkemeden emsal karar! Paralar iade edilecek Ev sahibi ve kiracı soluğu arabulucuda aldı, maaşa göre zamda anlaştı Bakanlık harekete geçti... Açık büfelere inceleme: Gıda israfı önlenecek