Ormanlık alanlara girilmesi yasak il sayısı 37’ye yükseldi

Orman yangınları bakımından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması öngörüldüğü için Türkiye genelinde ormanlık alanlara girilmesi yasaklanan il sayısı 37’ye yükseldi.

Haber Merkezi |

Orman yangınları bakımından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması öngörüldüğü için Marmara'da 9, Ege'de 6, Akdeniz'de 9, İç Anadolu'da 6, Karadeniz'de 5, Güney Doğu'da 2 ildeki ormanlara farklı tarihlerde giriş yapılamayacak.

Tabiat parkları, mesire ve günübirlik kullanım alanlarında mangal, kamp ateşi, semaver ve ateş yakılması esasları belirlendi, bazı bölgelerde ateş yakılması tamamen yasaklanırken, alınan kararlarla, sönmeden atılan sigara izmaritleri ile kamp ateşi ve pikniklerde kullanılan mangallar gibi dikkatsizlikten kaynaklanan yangınların önlenmesi hedefleniyor.

Ormanlık alanlara girişin yasak olduğu iller ve tarihleri şöyle:

Merkezi yönetim brüt borç stoku 8,3 trilyon lira oldu Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi