Muhalefet milletvekilleri elektrik kesintilerini Meclis kulisinde protesto etti

CHP ve DEM Partili milletvekilleri, Meclis muhalefet kulisinde, Şanlıurfa'da artan elektrik kesintilerini protesto etti.

Haber Merkezi |

ANKARA(EKONOMİ) CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Meclis muhalefet  kulisinde, elektrik şirketlerinin özelleştirilmesiyle artan elektrik kesintilerine “Şanlıurfa’da elektrikler kesik” yazılı dövizlerle tepki gösterdiler.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “Şanlıurfa'da elektrikler kesik, vatandaşın enerjiye erişim imkanı yok. Enerjiye erişim bir insan hakkıdır. Şanlıurfa'da insan hakları ihlal ediliyor” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül “Elektrik bir kamu hizmetidir. Kamu hizmeti rantçılığa bırakılamaz. Bu yüzden tüm Türkiye'de elektrikle ilgili özelleştirmeler yeniden gündeme alınmalı ve Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmalıdır” diye konuştu.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ise,  sadece Şanlıurfa'da değil bölgenin büyük bir kesiminde ciddi bir elektrik sorunu yaşandığını belirterek, “Bu elektrik sorununu özelleştirmelerle yandaşlara aktarıldığı günden bu yana var ve biz bunun takipçisi olacağız. Türkiye'deki bu özelleştirme sorununu gündeme getireceğiz ve bunların ensesinde olacağız” diye konuştu. 

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!