MHRS randevu alma sorunu giderilecek! Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı

Sağlık Bakanlığı MHRS randevu alma sıkıntısını gidermek için çalışmalara başladı. Hastane randevusu sıkıntısında sistem değişikliğine hazırlanan bakanlık aksaklıkların giderilmesi için düğmeye bastı.

Haber Merkezi |

Sağlık Bakanlığı merkezi randevu sistemi MHRS’de değişikliğe gidiyor. Sistemin yenilenmesi için proje ekibi oluşturuldu. MHRS’den randevu alma sorunu ve diğer problemleri çözmek için kolları sıvayan bakanlık köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

MHRS’de randevu sorunu çözüme kavuşacak

Bakanlık sadece randevu probleminde değil sağlık sistemindeki her türlü sıkıntıya kökten çözüm bulunmasına ilişkin bir çalışma yürütüldüğü belirtiliyor. Bakan Memişoğlu’nun talimatı doğrultusunda bakanlıktaki bütün ilgili birimlerin içinde bulunduğu bir proje ekibi oluşturulduğu öğrenildi.

Hastane randevu sistemindeki sıkıntı tespit edilecek

Ekip ilk olarak sorunun nereden kaynaklandığı tespit edecek, hastane randevularında oluşan yoğunluğun sebebini araştıracak. Daha önce de bakanlık vatandaşın en küçük sağlık probleminde dahi aile hekimliklerini tercih etmek yerine hastanelere başvurduğunu bu sebepten dolayı yoğunluk meydana geldiğini raporlamış ve bunun çözümü için çalışmalara başlamıştı.

Bakanlık MHRS için düğmeye bastı 

Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde vatandaşın alışkanlık kazanması ve bilinçlendirilmesi adına kamuoyunda farkındalığı artırıcı bazı çalışmalar yürütüleceği ve MHRS’de yapılacak değişikliyle ilgili düğmeye basıldığı belirtiliyor. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, çalışmanın tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde değişiklikler Bakan Memişoğlu tarafından kamuoyu ile paylaşılacağı kaydediliyor.

Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak