Meteoroloji Marmara ve Ege'yi uyardı: Kuvvetli sağanak yağış geliyor!

MGM, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de 7 şehir için 'sarı kod'la kuvvetli/çok kuvvetli sağanak uyarısı yaptı. Yağışın akşam başlayıp, çarşamba öğleden sonraya kadar süreceği tahmin ediliyor.

Haber Merkezi |

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir için sel uyarısı yaptı. 

Bugün 21.00 sıralarında başlaması beklenen sağanağın yarın (Çerşamba) saat 15.00'e kadar devam edeceği tahminini duyuran MGM'nin uyarısı şöyle:  

"Yapılan son değerlendirmelere göre; batı bölgelerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in batısı) ile Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa'nın batısı) kuvvetli (21-50 kg/m2), İzmir çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”