Meclis'te 'kayyum' gerginliği: Yumruklar havada uçuştu!

DEM Parti milletvekilleri, Hakkari Belediye Başkanı'nın görevden alınmasını protesto için Genel Kurul'da kürsü eylemi yaptığı esnada kavga çıktı. Kavga nedeniyle oturuma ara verildi.

Haber Merkezi |

DEM Parti, bugün TBMM Genel Kurulu'nda belediyeye kayyum atanmasının neden olduğu hak ihlallerinin araştırılması için verdiği Meclis araştırılmasının öne alınarak görüşülmesi için grup önerisi verdi.

Karar'ın haberine göre DEM Partili milletvekilleri kayyum atanmasını protesto etmek için ellerinde "Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz" yazılı dövizlerle kürsünün etrafında toplandı ve Genel Kurul’da nöbete başladı.

Genel kurul kapatıldı

DEM Parti'nin kürsü eylemi devam edince, Meclis Başkanı Gülizar Biçer Karaca, genel kurulu kapattı.

DEM Partililer "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atarken, AK Parti milletvekilleri “Kahrolsun PKK” sloganları attı. AK Partili vekiller pankartları almak isterken kavga çıktı.

Kürsü önünde itiş kakış yaşanırken AK Partili vekiller pankartları DEM Partili vekillerden alıp havaya fırlattı.

Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı