Kış saati uygulaması bu gece başlıyor: Türkiye'de de saatler geri alınacak mı?

Avrupa'da 26 Ekim Cumartesi'yi 27 Ekim Pazar'a bağlayan gece yaz saati sona erecek ve saatler 1 saat geri alınacak. Peki Türkiye'de de kış saati uygulamasına geçilecek mi?

Haber Merkezi |

Avrupa kış saati uygulamasına geçiyor. Bu gece saatler bir saat geri alınacak.

Türkiye’de de saatler geri alınacak mı?

Türkiye'de 2016 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yaz ve kış saati uygulamasına son verilmişti. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kış saati uygulaması 2024 yılında da uygulanmayacak ve saatler geri alınmayacak.

Bakan Bayraktar’dan kış saati açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuyla ilgili "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" demişti.

Yaz ve kış saati uygulaması nedir?

Yıl içinde güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak amacıyla ülke içinde ortak saat çizgisini mevsime göre değiştirme düşüncesi ortaya çıkmıştır. İlk kez Almanlar tarafından denenen bu metottan istenilen başarı sağlanınca pek çok ülke tarafından yapılmaya başlanmıştır. 

Dakikada 600 mermi atan milli Thunderbold görücüye çıktı! TSK envanterine girecek Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Dünyanın en pahalı ‘Muz’u satışa çıkıyor! Değeri 1.5 milyon dolar 10 soru 10 cevap: İşte Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin ayrıntıları... 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı?