Kılıçdaroğlu'dan Kaftancıoğlu açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Canan Kaftancıoğlu, görevinin başındadır. İl başkanı olarak görev yapıyor. Biz Canan Hanım'ı İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz. Kimse endişe etmesin. Adaletsizliğe boyun eğerseniz, yeni adaletsizliklere kapı aralamış olursunuz." açıklaması yaptı.

Haber Merkezi |

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğinin düşürülmesi sonrasında il başkanı seçimi yapılacak mı?" sorusuna, "Canan Kaftancıoğlu, görevinin başındadır. İl başkanı olarak görev yapıyor. Biz Canan Hanım'ı İstanbul İl Başkanı olarak yüreğimize yazmış vaziyetteyiz. Kimse endişe etmesin. Adaletsizliğe boyun eğerseniz, yeni adaletsizliklere kapı aralamış olursunuz. Canan Hanım ne yaptı? Neden il başkanlığı düşürülüyor? Birilerinin talimatıyla... Biz, birilerinin talebine evet mi diyeceğiz? Hayır demeyeceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Ruhumuzda, geleneklerimizde Kuvva-i Milliye vardır. Biz mücadele ediyoruz. Mücadeleyi adalet için yapıyoruz. Hak için, hukuk için yapıyoruz. Hukuka saygılıyız, adalete saygılıyız, ama adalet, adalet olduğu sürece... Birilerinin beklediği tarzda, bir kişiye haksızlık yapıp görevinden alınacak, üyeliği düşürülecek, siz de buna uyun denecek. Biz buna uymayız. Biz adaleti savunuyoruz." yanıtını verdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in Kadıköy'deki gösteride, polise yumruk atmasıyla ilgili soruyu Kılıçdaroğlu, "Asla doğru bulmayız. Doğru değil. Güvenlik güçlerine yumruk atmak, saldırmak doğru değil. Hele hele bunu bir milletvekilinin yapması asla doğru değil. Kabul etmiyoruz." şeklinde cevapladı.

İPA Başkanı Gökce: Türkiye, organize suçta Avrupa'da birinci Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Rifat Hisarcıklıoğlu'dan ücret artışı için gelir vergisi çağrısı Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri