Kılıçdaroğlu'dan 5 dilde Kanal İstanbul uyarısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, farklı dillerde Kanal İstanbul ile ilgili tweet paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar!" ifadesini kullandı.

Haber Merkezi |

DUNYA ONLINE

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkçe de dahil 5 dilde Kanal İstanbul ile ilgili uyarılarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Türkçe paylaştığı mesajında, "Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar!" ifadesini kullanırken, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça paylaştığı mesajlarında ise şunları kaydetti: "Ülkemin çıkarlarına ve dünya iklim politikasına hizmet etmeyecek olan Kanal İstanbul'a finansal destek sağlayacak kuruma hazineden geri ödeme yapılmayacak. Projenin doğamızda yaratacağı herhangi bir yıkım söz konusu olduğunda ise, tazminat hakkımıza başvuracağız."

Başta CHP ve İYİ parti olmak üzere muhalefet partileri geçen hafta temeli atılan Kanal İstanbul'un yapımına karşı çıkıyor. Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener, iktidarın değişmesi halinde kanalı finanse edecek şirketlerin ödediği paraların geri verilmeyeceği uyarısında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Boş konuşuyorlar. Uluslararası tahkim yoluyla o parayı sizden söke söke alırlar." demişti.

İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! İş GYO, Marmara Park AVM’nin arsasını satıyor İPA Başkanı Gökce: Türkiye, organize suçta Avrupa'da birinci Rifat Hisarcıklıoğlu'dan ücret artışı için gelir vergisi çağrısı Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler?