Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesinde neler konuşuldu? İşte kulislerde konuşulan iddialar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmede neler konuşuldu? Gazeteci Murat Yetkin, görüşmede AK Parti iktidarıyla aktif ve güçlü mücadele, normalleşme sürecinden duyulan karşılıklı rahatsızlık ve Tüzük Kurultayı gibi konuların gündeme geldiğini söyledi.

Haber Merkezi |

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 20 Ağustos Salı günü CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu evinde ziyaret etti.

Görüşmenin CHP'nin Tüzük Kurultayı öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekerken, görüşmede neler konuşulduğu da kulislere yansıdı.

Gazeteci Murat Yetkin, yetkinreport.com'da yayımladığı yazısında, çay sohbeti şeklide süren görüşmede “ülke ve parti konularının” ele alındığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinden bir isim İmamoğlu ile 'geçmişi geçmişte bırakıp geleceğe dönük' konuştuklarını söyledi.

Görüşmede konuşulanlar

Yetkin'in aktardığına göre, bu çerçevede ele alınan konular arasında ülkedeki ekonomik kriz, AK Parti iktidarıyla aktif ve güçlü mücadele, normalleşme sürecinden duyulan karşılıklı rahatsızlık, 8 Eylül’de yapılacak CHP Tüzük Kurultayı üzerine görüş alışverişi ve İmamoğlu’nun İstanbul projelerinin de bulunduğu öğrenildi.

"CHP yönetimine dair konular görüşülmedi"

Yetkin'e bilgi veren bir kaynak, Kılıçdaroğlu’nun CHP yönetimine dair konuları İmamoğlu’yla görüşmediğini, İmamoğlu’nun da o konuyu açmadığını vurguladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de Kurultay öncesi Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etme niyetini medyadan öğrendiklerini belirten aynı kaynak, Kılıçdaroğlu’nun parti yönetimine dair görüşlerini doğrudan Özel’e iletmeyi doğru bulduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun yakın zamana dek İmamoğlu’na yönelttiği eleştirilerin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresindeki isim, her iki siyasetçinin de geçmişteki konulara girmediğini kaydetti.

"Kılıçdaroğlu, CHP'nin iyi gitmediğini söyledi"

Gazeteci İsmail Saymaz da Halk TV'deki yayında görüşmeye dair kulis bilgilerini aktardı.

Görüşmede ağırlıklı olarak Tüzük Kurultayı'nın görüşüldüğünü belirten Saymaz, "Görüşmede ikili dışında kimse yer almadı. Baş başa gerçekleştirilen bir görüşmeydi" bilgisini verdi.

Saymaz, görüşmeye dair şunları aktardı:
"İmamoğlu, Özgür Özel'e görüşeceğini bildiriyor. Özgür Özel'den gizli, arkasından dolanarak görüşme yürütüyor değil. Görüşmenin çerçevesi hakkında bilgi veriyor, daha sonra randevu alınıyor.

Bildiğim kadarıyla Kılıçdaroğlu, bu görüşmede CHP'nin iyi gitmediğini söylüyor. Buna karşılık İmamoğlu'nun da anketlerde CHP'nin önde göründüğünü hatırlatıyor.

Kılıçdaroğlu, tüzük ile ilgili belli talepler sıralıyor. Kılıçdaroğlu'na yakın bir kaynağa göre Kılıçdaroğlu, belediye ile parti kurulları birbirine geçmesin gibi bir öneri getiriyor."

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”