Karikatürist Kaan Ertem 53 yaşında vefat etti

Leman dergisi çizerlerinden karikatürist Kaan Ertem 53 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Merkezi |

Kaan Ertem'in vefat haberi, Leman Dergisinin sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Leman Dergisinin hesaplarından, "Arkadaşımız, canımız Kaan Ertem’i kaybettik. Ailesinin, sevenlerinin, okurlarının, mizah dünyasının başı sağ olsun. Yarın 14.00’te Küçükyalı Kabristanı'nda defnedilecek." masajı paylaşıldı.

Yazar Nihat Genç de Kaan Ertem ile ilgili, "Leman dergisi yıllarımdan dünya güzeli karikatürist arkadaşımız Kaan Ertem'i kaybettik, pırıl pırıl çocuktu, üç günlük dünya işte, Allah rahmet eylesin!" ifadelerini kullandı.

1968'de istanbul'da doğan Kaan Ertem, 1983'de ünlü karikatürist Semih Balcıoğlu'nun eleştirisiyle beraber Bulvar Gazetesi'nde yayınlanan ilk karikatürüyle mesleğe adım attı.

Kaan Ertem, Limon mizah dergisinde başladığı 1988 yılına değin beş yılını kendisini karikatür çizme konusunda geliştirmeye ayırdı. Bu tarihten itibaren önce Limon, ardından da Leman ve L-Manyak dergilerinde çalışmaları yayınlandı.

İstanbullulara güzel haber: Haliç Köprüsü'ndeki çalışma erken bitti Yatırımcıların temel analize ilgisi büyüyor Şimşek ve Karahan JPMorgan'ın yatırımcı toplantısına katılacak En çok yaşanmak istenen 10 ülke belli oldu! Tanju Özcan: Merih Demiral'ın heykelini Bolu’ya dikeceğim Erdoğan'dan, Demiral tepkisi: Almanların kartalına, Fransızların horozuna kim ne diyor?