İzmir'de iki gence elektrik çarptı: Belediye şirketi, şirket belediyeyi suçladı

İzmir'de dün feci bir olay yaşandı. İki genç bir su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak can verdi. Olayla ilgili sorumluğun kimde olduğuna ilişkin ise GDZ Elektrik A.Ş. ve İzmir Büyükşehir Belediyesi birbirlerini suçladı.

Haber Merkezi |

İzmir'in Konak ilçesinde dün izleyenlerin yüreklerini parçalayan bir olay yaşandı. Sağanak yağmur sonrası oluşan su birikintisinden karşıya geçmeye çalışan Özge Ceren Deniz bir anda yere yığıldı.

Onu yerden kaldırmak için elini tutan arkadaşı İnanç Öktemay da ani bir kasılmayla Özge Ceren Deniz'in yanına düştü.

Çevredekiler iki gencin yardımına koştu ancak bölgeden geçen elektrik kablolardan yayılan kaçak akıma kapıldıkları anlaşıldı. Bu nedenle kimsenin bir süre yaklaşamadığı iki genç bir metropolün ortasında çırpına çırpına can verdi.

Olayın yankıları sürerken sorumluğu olduğu düşünülen iki kurum GDZ Elektrik A.Ş. ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden peş peşe uzun açıklamalar geldi. İki kurum da özetle olayda sorumlulukları olmadığını izah etme gayretine girdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklamasında bölge esnafının korkunç olayın yaşandığı yer için daha önce iki kez arıza kaydı oluşturduğunu ifade etti. GDZ Elektrik A.Ş. ise bu iddiaya karşılık son 6 ayda bölgeden alınan bir şikayet olmadığını öne sürdü.

Olayla ilgili resmi soruşturma sürerken bölgede daha önce çalışma yaptığı bilinen iki kurumun kendini aklama çabaları ise tepkilere neden oldu.

Elektrik firması kabloları aşağı alacak

Olay sonrası sahaya giden Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin oluşturduğu teknik heyetin ilk tespitlerine göre olayın gerçekleştiği sokakta trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası olduğu belirlendi. Yapılan açıklamada “Bu izolasyon hatasından kaynaklı olarak suyla temas eden iki yurttaşımızın hayatını kaybettiği düşünülmektedir" denildi.

Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay akıma kapılarak yaşamını yitirdiği yerde yapılan inceleme sonrası belediye ve elektrik firması yetkilileri, sorunun çözülmesi için çalışma başlattı.

Yapılacak çalışmayla yer altındaki kabloların 50 santimetre daha aşağıya alınacağı açıklandı.

Kabloların üzerine kapatmasından sonra bölgeye tekrar elektrik verileceği ve yolun da trafiğe açılacağı duyuruldu.

Olayla ilgili incelemeler sürerken, olay yerindeki mazgaldan geçen 9 Ocak'ta dumanların çıktığı bir güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Çevredeki esnafın durumu, o tarihte yetkililere ilettiği öğrenildi.

Son yolculuklarına uğurlandılar

Müzisyen İnanç Öktemay için ikindi vakti Buca Yeniyol Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, hayatını kaybeden Öktemay'ın ailesi ve yakınları katıldı. Oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken anne Nevin Öktemay'ın güçlükle ayakta durabildi. kılınan namazın ardından Öktemay'ın cenazesi Buca Kaynaklar Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

Özgür Erdursun, asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!