İsrail'in Han Yunus saldırısına bakanlıktan sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail’in Han Yunus’ta ilan ettiği sözde 'insani bölge'de sivillerin kaldığı çadırlara saldırarak onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz." açıklaması yaptı.

Haber Merkezi |

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlara düzenlediği saldırıda en az 40 kişinin öldüğü, 60'ının ise yaralandığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırıya sert tepki gösterildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İsrail’in Han Yunus’ta ilan ettiği sözde 'insani bölge'de sivillerin kaldığı çadırlara saldırarak onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz. Soykırımcı Netanyahu hükümeti, işlediği savaş suçlarına bir yenisini eklemiştir. Bu suçları işleyenler uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap verecektir. Filistinlilerin adalet ve özgürlük yürüyüşlerinde yanlarında durmaya devam edeceğiz."

İPA Başkanı Buğra Gökce: 784 bin kişi yasal takip altında Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları İstanbullular dikkat! Hava bir anda soğuyacak, tarih belli oldu Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Birleşik Krallık bu Türk yatırımını konuşuyor: 1 milyar sterlinlik yatırım İstanbul’dan daire fiyatına Roma'dan ev alınıyor