Prof. Dr. Naci Görür 'göz ardı edilmemeli' diyerek bölgeyi uyardı: Değişime uğradı

Hakkari'deki 4,3 büyüklüğündeki deprem sonrası uyarılar gelmeye devam ediyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, daha önce de uyarılarda bulunduğu Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'na dikkat çekti. Görür, "Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi" uyarısında bulundu.

Haber Merkezi |

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Görür, Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'na dikkat çekerek stres alanı değişimine uğradığını söyledi. 

Prof. Dr. Görür, "Bu husus gözardı edilmemelidir" diyerek "Stres yükledi" uyarısında bulundu. Görür paylaşımında, "Hakkari-Çukurca, Kayalık’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'nın üstünde. Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir" dedi.

Ticaret Bakanı Bolat: Araç fiyatlarındaki köpük ortadan kalktı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Önce paylaştı, sonra sildi! Gülse Birsel'in Vural Çelik paylaşımı tepki topladı: İşte o yazı 'Narin' cinayeti soruşturması tamamlanıyor: Bakan Tunç duyurdu İstanbullular dikkat! Bu yollar trafiğe kapatıldı: İşte alternatif güzergahlar... İlk sırayı kimse tahmin edemedi! İstanbul'da kiranın en pahalı olduğu mahalleler belli oldu