Güldem Atabay: Yatırımcıyı "kurtlar sofrası" bekliyor

Süheyla Yılmaz ile Paranın İzinde programına konuk olan Güldem Atabay, borsada açığa satış yasağının kaldırılabileceğine dair haber  akışını değerlendirdi. Atabay, yatırımcıyı daha zorlu bir piyasanın beklediğini vurgulayarak "Çok küçük bir yatırımcıysanız bu açığa satışlarla varlığınızı  kaybedersiniz. Burası artık kurtlar sofrası haline geliyor." dedi

Haber Merkezi |

Güldem Atabay, faizden para kazamayan küçük yatırımcıların halka arzlarla borsaya ısındığını hatırlatarak finansal piyasalar üzerindeki yasakların peyderpey kaldırılmaya çalışıldığını belirtti.  

"Tehlikeli bir dönem"

Borsadaki durumu "hazin" diye nitelendiren Atabay, açığa satış yasağının kaldırılması ya da düzenlenmesine dair olasılığın, "Olması gereken bir adım. Zaten yasak olması çok doğal bir şey değildi. Fakat bundan sonra tek yön aşağı satış gibi değil ama çok daha zorlu bir piyasa olacak. Eğer bu gün kazandım, ben borsalarda işlem yapmayı, yatırım yapmayı biliyorum diye düşünen çok küçük bir yatırımcıysanız bu açığa satışlarla varlığınızı yoğunuzu kaybedersiniz burada. Öyle bir tehlikeli de dönem oluyor. Profesyonel fon yöneticilerine bırakılması gerektiği bir döneme giriyoruz. Yani daha bir kurtlar sofrası, daha bir işini bilen yeri haline geliyor" diyerek yorumladı.

Güldem Ataay'ın Süheyla Yılmaz'a değerlendirmelerinin tamamını buradan izleyebilirsiniz...

Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli! Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda!