Erdoğan'dan kilise saldırısı açıklaması: Faillerin yakalanması için gereken adımlar atılıyor

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi.

Haber Merkezi |

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde gerçekleştirilen saldırıya ilişkin konuştu. Erdoğan, "Faillerin yakalanması için gereken adımlar atılıyor" dedi.

Erdoğan, saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ve Polonya İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, "Öncelikle ben başımız sağ olsun diyorum. Biraz sonra valimiz de orada olacak. Şu anda biz uçaktayız. Valimiz bizi uğurladı ve kendisi 'Ben şimdi Sarıyer'e geçiyorum' dedi. Şu anda bütün emniyet teşkilatı arama içerisinde. İnşallah kısa zamanda bulunarak gereği yapılacaktır. Ama bütün cemaate başsağlığı dileklerimi özellikle iletmek istiyorum" dedi. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş saldırı sonrası X hesabından şu açıklamayı yayınladı: "Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen alçak saldırıyı telin ediyor ve hayatını kaybeden vatandaşımızın yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine, vatandaşlarımızın huzuruna kast edenlere bugüne kadar imkan vermedik bundan sonra da asla vermeyeceğiz.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in saldırıya ilişkin açıklaması şöyle: "Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde yaşanan ve 1 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan silahlı saldırıyı kınıyor, saldırının sebeplerinin tüm yönleriyle bir an önce açığa çıkmasını temenni ediyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den gelen açıklama şu şekilde: "Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizde böylesi provokatif şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."

Santa Maria Kilisesi'nde ne olmuştu?

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleştirilmişti.

Pazar ayini sırasında maskeli iki şahıs, kilise avlusunda ateş açmıştı. Olay sırasında kilisede büyük panik yaşanırken, kurşunların hedefi olan bir kişi yaralanmıştı. Yaralı şahıs, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şunları aktarmıştı:

* Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Sıfır otomobil fiyatlarına zam geldi: İşte marka marka güncel fiyatlar... Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Şirket aracı ile yapılan aşırı hız işten çıkarma sebebi sayılıyor! Kepenk indiren şirket sayısı artıyor! Üç yılda 79 bin 485 şirket kapandı Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasına yeni sistem geliyor: İşte detaylar... Doğal gaza ekimde zam gelecek mi? BOTAŞ'tan açıklama