Erdoğan'dan 'faiz-enflasyon' tepkisi: Bir kısmı zırcahil, bir kısmı hain

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın hiçbir yerinde ilişkisi kalmayan gösterge faiz-enflasyon dayatmasını tek kurtuluş reçetesi gibi önümüze koyanların bir kısmı zırcahil, bir kısmı ise alenen haindir" dedi.

Haber Merkezi |

İstanbul’da DEİK Merkez Ofisi Açılışı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayat pahalılığın önüne geçecek tedbirleri alacak, refah düzeyindeki gerilemeyi süratle telafi edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarınsan öne çıkanlar şöyle:

"Kur ve enflasyon sorununun üzerinden elbette geleceğiz. Hiçbir insanımızın çöküşüne izin vermeyeceğiz.

Bir yandan insanlarımızın günlük hayatlarını olumsuz etkileyen fiyat artışlarının önüne geçerek, bir taraftan gelirleri artırarak gelir seviyesindeki düşüşün derhal önüne geçeceğiz.

Unutmayın hepimiz aynı gemideyiz

Unutmayın hepimiz aynı gemideyiz. Şayet Türkiye gemisi su alırsa bunun sonuçlarını hepimiz yaşayacağız. Biz tüm dikkatimizi Türkiye'nin aydınlık geleceğine yöneltmiş durumdayız.

Üretim tarafında istihdamda, ihracatta gayet iyi durumdayız. Cari açıktaki ve bütçe dengelerindeki bozulmasının tek sebebi, tüm dünyada olduğu gibi artan enerji giderleridir.

İstihdamda küçük oynalamara rağmen, sosyal kırılmalara sebep olacak bir riskle karşı karşıya değiliz.

'Gösterge-faiz-enflasyon dayatmasını önümüze koyanların bir kısmı zırcahil, bir kısmı haindir'

Dünyanın hiçbir yerinde ilişkisi kalmayan gösterge-faiz-enflasyon dayatmasını tek kurtuluş reçetesi gibi önümüze getirip duranların bir kısmı zırcahildir, bir kısmı ise alanen haindir.

Bizim uyguladığımız ekonomi programı gayet tutarlıdır.

Kendi ülkesinin yanında yer almak yerine emperyalist güçlere kuyruk sallayan siyasetçileri de milletimize havale ediyoruz."

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”