Eğlence vergisi sıfırlandı

Yerli-yabancı film gösterimleri ile at yarışları ve konserlerden yüzde 10 olarak alınan eğlence vergisi oranı yüzde 0 olarak güncellendi.

Haber Merkezi |

Belediyelerin, sinema salonlarında film gösterimleri ile at yarışı ve konserlerden aldığı eğlence vergisi oranları sıfırlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre yerli-yabancı film gösterimleri ile at yarışları ve konserlerden alınan eğlence vergisi oranı %0 olarak belirlendi. Düzenlemeyle, belediye gelirleri kanununun 21. maddesinde yer alan hüküm uyarınca; söz konusu etkinliklerden %10 oranında alınan ve 31 Mayıs'ta sıfıra indirilen vergiler tamamen kaldırıldı.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar