Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: Adalet Divanı'nın kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), İsrail'in Refah operasyonunu derhal durdurmasına, Refah kapısının derhal açılmasına, soykırım iddiasına ilişkin delilleri korumak için soruşturmacıların Gazze Şeridi'ne engelsiz erişimini sağlamasına hükmetti. Kararla ilgili Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "İhtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Merkezi |

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'nin açıklaması şu şekilde oldu:

"Uluslararası Adalet Divanı’nın İhtiyati Tedbir Kararı Hk.

Uluslararası Adalet Divanı’nın, İsrail’in Gazze’de Refah’a yönelik saldırılarını durdurmasına ve Refah sınır kapısını insani yardımlara derhal açmasına hükmeden ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşılıyoruz.

Dünyada hiçbir ülke hukukun üstünde değildir. Divan’ın aldığı tüm kararların İsrail tarafından süratle yerine getirilmesini bekliyoruz. Bunu teminen, BM Güvenlik Konseyi’ni üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz."

Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Dünyanın en zengin adamıydı: Serveti 9 ayda 30 milyar dolar eridi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'ahmak davası' açıklaması: Tam bir sefillik 'Devlet büyükleri Togg’u neden makam aracı olarak tercih etmiyor?' İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor