Discord'a erişim engeli getirildi! Bakan Tunç'tan açıklama geldi

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla, Discord'a erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, platformda çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik gibi suçların işlendiğine dair şüpheler nedeniyle bu adımın atıldığını duyurdu.

Haber Merkezi |

Anlık mesajlaşma ve sosyal paylaşım uygulaması Discord'a Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 9 Ekim tarihli kararı ile erişim engeli getirildi.

Bakan Tunç'tan Discord açıklaması

Erişim engeli kararının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı X'ten "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir." açıklamasını yaptı.

"Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz"

Tunç "Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız. Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Ne olmuştu? 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord uygulamasında çocuk ve kadınlara yönelik şiddet, şantaj ve cinsel saldırılarda bulunduğu iddia edilen gruplarla ilgili soruşturma açıldığını duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da 2 çocuğun gözaltına alındığını açıklamıştı.

Aldi'nin Türk ailesi temalı reklamı tartışma konusu oldu Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek