Adana depremi sonrası Naci Görür'den uyarı: 6 Şubat depremini üreten fayla ilişkili

Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den uyarı geldi. Görür, “Doğu Anadolu Fayı, 6 Şubat depremlerinde stres birikti. Yeni depremler yaşanabilir demiştik. Deprem dirençli bir Adana inşa edin,” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi |

Adana'nın Kozan ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, saat 20.07'de gerçekleşen depremin yerin 20,13 kilometre derinliğinde yaşandığını açıkladı.

Naci Görür'den uyarı

Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Minnetli-Kozan/Adana’da 5,0 deprem oldu. Minnetli Göksun-Yakapınar fay zonunda. Bu zon 6 Şubatta deprem üreten Çardak Fayı ile ilişkide, yani DAF’ın Adana Havzası’ndaki devamı. DAF 6 Şubat depremlerinde stres yüklendi, depremler olabilir demiştik. DEPREM DİRENÇLİ ADANA’yı kurun!"

Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli! Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda!