Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet, seçimler bitince gençlere, esnafa, emekliye verilen sözleri unuttu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Muhalefet, seçimler bitince gençlere, esnafa, emekliye verilen sözleri unuttu." ifadesini kullandı.

Haber Merkezi |

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimler bitince muhalefetin vaat yağmurunun da sonuna gelindi. Gençlere, kadınlara, esnafa, emekliye verilen sözlerin tamamı unutuldu. Bugün ekmekten suya ellerinin altındaki her şeye zam yapıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlenen “Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda, son seçimlerde muhalefetin tamamen ucuz popülizme dayanan bir kampanya yürüttüğünü söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: “Seçimler bitince muhalefetin vaat yağmurunun da sonuna gelindi. Gençlere, kadınlara, esnafa, emekliye verilen sözlerin tamamı unutuldu. Düne kadar seçim kazanmak için hesapsızca atıp tutanlar bakıyorsunuz bugün ekmekten suya ellerinin altındaki her şeye zam yapıyorlar. ‘Ucuzlatacağız, fiyatını indireceğiz, hatta bedava yapacağız’ dedikleri hizmetlerin neredeyse tamamında astronomik fiyat artışlarına gittiler. Bu konuda öyle bir gemi azıya aldılar ki kendi partilileri bile isyan etmeye başladı.” Erdoğan’ın konuşmasından satır başları özetle şöyle:

■ (Muhalefet belediyeleri) Geride bıraktığımız üç aylık dönemde güya özgürlük adına alkol tüketimini teşvik etmek, cinsiyetsizleştirme politikalarına aleni destek verme, belediye binalarını LGBT paçavralarıyla donatmak dışında herhangi bir icraatları olmadı.

■ Muhalefet içindeki radikal unsurlarında kışkırtmasıyla 28 Şubat dönemini anımsatan uygulamalar, yeniden devreye alınmak isteniyor. Buna müsaade edilmemeli.

■ Milletimizi bizar eden başıboş köpek sorunu olmak üzere, şu an ülkemizin gündeminde olan meseleleri bu anlayışla kati bir çözüme kavuşturacağız.

■ 6 Şubat’ta yaşadığımız acıların tekrarlanmaması için tüm gücümüzle, tüm imkanlarımızla şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getireceğiz.

■ Toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Dün Kayseri’de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir.

Özgür Erdursun, asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!