Cumhurbaşkanı Erdoğan: 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısından sonra yaptığı açaklamada, "Fatih sondaj gemimiz, Çaycuma 1 sandajında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti." dedi.

Haber Merkezi |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, yaklaşık 3 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısından sonra kamuoyunun merakla EYT düzenlemesi, memur maaşları artışı, doğalgaz keşiflerine ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları şöyle:

"Asgari ücret 2021'e göre 3 kat, yılbaşına göre 2 kat artış yaptık. Asgari ücrete verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık.

Yani 8507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir.

EYT yılbaşından önce gündemden çıkacak

Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. EYT'yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız.

Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. 

Amacımız 2024'te tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmak

Enflasyon hızla düşecek, amacımız 2024'te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarını kavuşturmaktır.

Ülkemizin tüm potansiyalini sonuna kadar kullanıyoruz. Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir.

Karadeniz'de 58 milyar metreküplük yeni doğalgaz rezervi

Fatih sondaj gemimiz, Çaycuma 1 sandajında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfettik.

Karadeniz’deki doğalgaz rezervimiz, yeniden değerleme çalışmaları ve Fatih Sondaj Gemimizin Çaycuma-1’deki 58 milyar metreküplük yeni keşfiyle 170 milyar metreküp artarak toplam 710 milyar metreküpe ulaştı.

Nihai amacımız, petrol ve doğalgazda dışa bağımlılığımızı bir an evvel tamamen kırarak Türkiye’nin enerji bağımsızlığını ilan etmektir. Bizler çalışmakla, üretmekle, gayret etmekle mükellefiz. Takdir Allah’tandır."

Tarım Kredi Kooperatiflerinde indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gübre ve yem fiyatlarını nisan sonuna kadar sabitliyoruz." dedi. Erdoğan, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin bazı kimyevi gübre çeşitlerinde yüzde 13'e varan, karma yemde de yüzde 5'e varan indirim yapacağını açıkladı.

Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar Kredi kartından nakit çekemeyen çözümü böyle buldu: 1 yılda katlandı Petrol fiyatları tırmanıyor! İran rafinerileri hedef tahtasında YouTube hesaplarına erişim sorunu yayılıyor! Kanallar silindi