COVID-19'da vaka sayısı 30 bine dayandı

Sağlık Bakanlığı, COVID-19 tablosunu açıkladı. Son 24 saat içinde 29 bin 802 yeni vaka kaydedildi, 228 kişi hayatını kaybetti.

Haber Merkezi |

Sağlık Bakanlığı, COVID-19 verilerini açıkladı. Buna göre COVID-19 vakaları düne göre arttı. 

Son 24 saat içinde Türkiye'de 29 bin 802 kişinin COVID-19 testi pozitif çıktı. 228 kişi hayatını kaybetti. 

İkinci doz aşı yapılma oranı, yüzde 73.23'e yükseldi. 1. doz aşı yapılma oranı, yüzde 87.34, 1, 2 ve 3. doz toplamı ise 111 milyon 78 bin 323'e çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verileri açıklarken 'maske' uyarısı yaptı. Henüz toplumsal bağışıklık aşamasına ulaşmadığımızı belirten Koca, aşı çağrısı yaptı. 


Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından 'aşı hiçbirimizi koronavirüse karşı kahraman yapmaz' dedi.

Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada maske takmanın önemine dikkat çekti. Aşı olanların maske takıp sosyal mesafe kurallarına uymayı sürdürmeleri gerektiğini belirten Koca, “Aşı hiçbirimizi koronavirüse karşı kahraman yapmaz. Aşı olan da maske takmalı, sosyal mesafe kuralına mümkün mertebe uymalıdır. Virüs, hasta etmese bile, herkese bulaşma ve yayılma potansiyeline sahiptir. Toplum bağışıklığı sağlanana kadar kurallara uymalıyız” ifadelerine yer verdi.

2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Eczacılardan ilaçta kur farkına tepki: Bulunamayan ilaç sıkıntısı artacak Bakanlık, o markaları ifşa etti: Sucuk yapımında sakatat kullanmışlar... Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı