CHP'li Nurten Yontar kanser olduğunu açıklayıp Meclis'te peruğunu çıkardı: Vekiller ayakta alkışladı

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, TBMM Genel Kurulu'nda 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayına dikkat çekmek için bir konuşma yaptı. Yontar, kendisinin de meme kanseri olduğunu, tedavisinin devam ettiğini belirterek kafasındaki peruğu çıkardı. Milletvekilleri, Yontar'ı ayakta alkışladı.

Haber Merkezi |

TBMM, 8 Ekim'de İsrail gündemiyle toplandı. Meclis, kapalı oturumun ardından Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı.

CHP'li Yontar kürsüdeki konuşmasında meme kanserine dikkat çekti

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, gündem dışı söz alarak meme kanserinde erken teşhisin önemi için belirlenen 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na ilişkin konuştu.

Yontar, Sağlık Bakanlığı'nın, yerel yönetimler, üniversiteler ve sağlık kuruluşlarıyla iş birliği yaparak kadınların meme kanseri konusunda farkındalığının arttırılması gerektiğini söyledi.

Yontar, "Rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısı ergenlikten itibaren yaş sınırı olmaksızın her kadına uygulanabilmelidir. HPV aşısını rutin olarak uygulayan ülkelerde yapılan araştırmalarda bu kanserden yüzde 80 korunduluğunu göstermiştir. Rahim kanserine yakalanmamak için HPV aşısının ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı'ndan karşılanması büyük önem taşımaktadır" dedi.

Kanser olduğunu açıkladı, peruğunu çıkardı, vekiller ayakta alkışladı

Yontar, kendisinin de meme kanseri olduğunu, tedavisinin devam ettiğini belirterek, kafasındaki peruğu çıkardı. Milletvekilleri Yontar'ı ayakta alkışladı.

Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim? Aldi'nin Türk ailesi temalı reklamı tartışma konusu oldu Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor!