CHP'den teröre karşı mitingde konuşan Özgür Özel: Teröre meydan okumaya geldik

CHP, İstanbul Beşiktaş'ta teröre ve şiddete karşı miting düzenledi. CHP Genel Başkanı Özel mitingde, "Bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre karşı hep birlikte meydan okumaya geldik" dedi.

Haber Merkezi |

Cumhuriyet Halk Partisi "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" sloganıyla İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir miting düzenledi.

Mitingte konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları;

Bugün burada olmayıp bizi destekleyenlere seslenmek istiyorum; terör tam da bunu yapmak istediği için, terörün amacı bizi korkutmak, susturmak, sindirmekken, terörün amacı hayatımızı kendi hedeflerine göre değiştirmekken, bizlerde yapacağı korku ile bizlere istikamet dayatmakken, o korkuyu yenip kırıp buraya koşup gelenlere binlerce kez teşekkür ediyorum.

"Teröre meydan okumaya geldik"

Bu ülkenin geleceğine ipotek koymaya çalışan teröre karşı hep birlikte meydan okumaya geldik.

Ülkemiz 40 yıldır başta PKK olmak üzere terör örgütlerinin hedefi olmaktadır. Milletimiz terör saldırıların canlarını yitirmiş, şehitler vermiş çok acılar çekmiştir. Güvenli güçlerimizin yanı sıra kamu personeli, emekçiler, öğretmenler, sağlıkçılar, siviller terör saldırılarının hedefi olmuştu. Türkiye Cumhuriyeti tüm bunlara rağmen dimdik ayaktadır, sinmeyecektir, teröre teslim olmayacaktır.

"İki kadından biri şiddet görüyor"

2022'de 334 kadın, 2023'te 315 kadın, 2024'ün ilk 10 ayında 325 kadın erkekler tarafından katledildi.
Bu ülkede neredeyse iki kadından biri şiddet görüyor.

Gençlerimiz ve çocuklarımız güvende değildir. Saygın araştırma şirketlerinin raporlarında, yüzde 85'i bu ülkede çocuklarının güvende olmadığını söylüyor.

Bu iktidar öğrencinin barınma sorunlarını bile bile çözmemektedir, onları vakıfların kucağına itmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi Narin'ler ölmesin diye Sıla bebekler yaşasın diye buradadır, dimdik ayaktadır.

"Bu ülkede bebekler bile korunamıyor"

Bu ülkede bebekler bile korunamıyor. 12 yenidoğan yavrumuzu kaybettik. Ölümler bilinirken o hastaneleri açık tuttular. Operasyon oldu, gözaltıları oldu. Tutuklamalar oldu ama kamuoyu duyana kadar o hastaneleri tıkır tıkır işlettiler. Ne zaman bir savcıyı tehdit ettiler. O gün döndüler o hastanelerin ruhsatlarını iptal ettiler. Herkesin gözünün önünde ibreti alem olsun diye, o hastaneleri bedelsiz kamulaştırmamız lazım, haydi getirin meclise bunu yapalım.

Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli! Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda!