Çanakkale'deki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür tarihi işaret etti: Stres birikimi uyarısı

Çanakkale'de bir süredir deprem hareketliliği yaşanıyor. Son olarak dün, merkez üssü Yenice olan ve İstanbul ile çevre illerden de hissedilen 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür, depremin gerçekleştiği fay hattını Yenice-Gönen'i işaret etti. Görür, stres birikimi uyarısında bulundu.

Haber Merkezi |

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün akşam saatlerinde Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. 

10,44 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem; İstanbul, Bursa, Balıkesir ve çevre illerden de hissedildi. Paniğe neden olan depremin İstanbul'u etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor. 

Naci Görür: Stres birikiminin olduğu bir bölge

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, gündeme yerleşen depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Görür, stres birikiminin olduğu bir bölge olduğuna dikkati çekti. 

Depremin Yenice-Gönen fayı üzerinde olduğunu söyleyen Görür, "Bu fayda en son deprem 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölge böyle görece küçük depremler beklenir" ifadelerini kullandı.

Dolar ve Euro bugün ne kadar? İşte son durum... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Arda Güler ve Kenan Yıldız finale kaldı Bodrum dünyanın en iyileri arasında! Ünlü seyahat dergisi paylaştı Fırsatçılar kayıt dışı telefonda yasağı delmenin yeni yolunu buldu Her aileye bir finansal danışman mı atanacak? Yetkili isimden yeşil ışık...