Biden-Trump münazarasında Türkiye tanıtımı

ABD'de Donald Trump ve Joe Biden arasında düzenlenen ilk başkanlık seçimi münazarasının reklam arasında Türkiye'nin tanıtım kampanyası izleyicinin karşısına çıktı.

Haber Merkezi |

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) yürüttüğü çalışma ile, ABD'de yılın en önemli olayı olarak görülen başkanlık seçimi münazarasında Türkiye'nin tanıtım reklamları gösterildi.

İstanbul reklamları, 27 Haziran 2024 tarihinde CNN'de saat 21.00'de başlayan ilk başkanlık tartışma programı sırasında yayınlandı. Program öncesi, arası ve sonrası olmak üzere üç farklı zaman diliminde gösterilen reklam spotlarıyla Türkiye'nin tanıtımı yapıldı. Tartışma programı arası yayınlanan ilk reklam, 'Go Türkiye' sloganıyla dikkat çekti. Bu reklamlar, ABD'deki izleyicilere ek olarak CNN International üzerinden 200'den fazla ülkede de yayınlandı. 

Yıl sonuna kadar devam edecek kampanya dahilinde İstanbul dışında Türkiye'nin diğer önemli turizm destinasyonları da tanıtılacak, dijital platformlarda gösterimler devam edecek. 

Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor?