Belediyenin işten çıkardığı 800 işçi eylemlerini 5 aydır sürdürüyor

Seçimlerin ardından Van’daki belediyelerden çıkarılan 800 işçinin DEM Parti’li İpekyolu Belediyesi önündeki eylemi 5 aydır sürüyor. Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan işçi kıyımı yapan belediye başkanlarına seslenerek, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Haber Merkezi |

Yerel seçimlerin ardından Van’daki belediyelerin işçi kıyımına gitmişti. Çıkarılan yaklaşık 800 işçinin eylemleri 5 aydır devam ediyor. Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan, 800 işçinin işine son veren DEM Parti’li belediye başkanlarına seslenerek, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

DEM Parti’li İpekyolu Belediyesi önünde eylemler sürüyor 

Van’daki belediyelerden çıkarılan çok sayıda işçinin DEM Parti’li İpekyolu Belediyesi önündeki eylemi 5 aydır sürüyor. DEM Parti’li Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra çok sayıda işçinin iş akdine son vermişti. İşten çıkarılan işçiler, Hak-İş Van Şubesi öncülüğündeki eylemlerini 5 aydır sürdürüyor. Bugün belediye önünde devam eden eyleme Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da katıldı.

Arslan: Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz

İşçiler tarafından atılan sloganların ardından bir basın açıklaması yapan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, haklarını sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Başkan Arslan, "Ekmeğimiz için, geleceğimiz için, çoluk çocuğumuzun nafakası için çalışıyoruz. Bizim arkamızda bunların olduğu gibi Kandil yok, dağdaki teröristler yok. Bizim arkamızda masum insanlar var. Biz onlarla varız, onlarla yürüyeceğiz, onlarla başaracağız. Bizi korkutamazsınız. Biz milletimize, emekçilere, halkımıza inanıyor ve güveniyoruz. Sizin tehditleriniz, sizin Kandil ile işbirlikleriniz olmayacak, bizi korkutamayacaksınız ve biz burada bu onurlu, haysiyetli mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Asla endişe etmeyin, asla korkuya kapılmayın" 

Yaklaşık 800 işçinin hiçbir kusurları olmadan DEM Parti'li belediyeler tarafından iş yerlerinden uzaklaştırıldığını dile getiren Arslan, "Onlar bize güvendiler, sendikamızın arkasında saf tuttular. Bugün bu güvenlerini biraz daha güçlendirmek için Türkiye'nin her yerindeki başkanlarımızla bu çadıra geldik. Bu kardeşlerimize buradan bir kez daha sesleniyorum. Umutsuz olmayın, asla endişe etmeyin, asla korkuya kapılmayın. Bunlara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Mağduriyet ortadan kalkana kadar mücadelemiz devam edecek. Burada yeni arkadaşlarımızla, yeni gruplarla, yeni misafirlerle sizi yalnız bırakmayacağız. Sizinle beraber sonuna kadar yürüyeceğiz. Allah yolumuzu açık eylesin" şeklinde konuştu.

ABD'den, Türkiye’ye emekli maaşlarını artırın tavsiyesi! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bakan Bayraktar, Çinli şirketle görüştü: Türkiye'ye nükleer reaktör mü kurulacak? Yollarda eski otomobil tehlikesi! Zombi araçlar kazalarda can alıyor GSS borcu olanlara sağlık hizmeti yok! 31 Aralık son gün Kredi ve kredi kartı yapılandırması başladı: Faiz oranı ne?