Bakan Tunç'tan Hakkari Belediye Eş Başkanı'nın görevden alınmasına ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınması hakkında konuştu. Bakan Tunç, "Devam eden dava var bir de soruşturma var, dava karar aşamasında. Seçilmeye engel sabıkası yok, hakkında terör soruşturması varsa İçişleri Bakanlığı'nın görevden alma yetkisi var." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi |

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınması hakkında kabine sonrası değerlendirmelerde bulundu. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları şu şekilde oldu:

"Devam eden dava var bir de soruşturma var, dava karar aşamasında. anayasanın ilgili maddesi belediyelerle ilgili kanun gereğince görevden alındı, yerine vali görevlendirildi. Seçilmeye engel sabıkası yok, hakkında terör soruşturması varsa görevden alma yetkisi var içişleri bakanlığının. İçişleri bakanlığı da uygun gördü. Geçici olarak görevden uzaklaştırma, yerine geçici olarak görevlendirme."

Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı