Bakan Koca: Türkiye'de Omicron vakası yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19 vaka toblusunu açıkladı. Türkiye'de 24 saat içinde 21 bin 495 kişinin testi pozitif çıktı. 187 kişi hayatını kaybetti. Koca ayrıca Türkiye'de Omicron vakasına rastlanmadığını belirtti.

Haber Merkezi |

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'de Omicron varyantına rastlanmadığını açıkladı. Bakan Koca, Omicron varyantının daha hızlı bulaşmasına rağmen çok hasta edici özellikte olmadığını bildirdi.

Koca, şu açıklamayı yaptı:

"Omicron varyantına ülkemizde rastlanmamıştır. Bu varyantta virüsün birden fazla gen bölgesinde mutasyona uğradığı bilinmektedir. Ön bilgilere göre Omicron varyantı daha hızlı bulaşmaktadır ancak daha çok hasta edici özellikte olduğunu gösteren bir bulgu yoktur."

Bakanlık, o markaları ifşa etti: Sucuk yapımında sakatat kullanmışlar... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı Fed’in Bej Kitap raporu yayımlandı: İmalat düşüşte, istihdam artıyor Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çıkışı ne anlama geliyor? Ekmekte zam bilmecesi... Fırınlar fiyat artırdı: 'Zamlara karşı gelemiyoruz'