Bakan Koca: Cuma gününden sonra 18 yaş üstü vatandaşlar aşılanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış bütün vatandaşların aşı randevularının açılacağını söyledi.

Haber Merkezi |

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Delta varyantının 16 ilde görüldüğünü, 134 vakanın 82'sinin İstanbul'da kayıtlara geçtiğini bu nedenle yoğunluğun İstanbul'da olduğunu açıkladı. Koca, Delta Plus varyantının ise Türkiye'de görülmediğini bildirdi.

Koca, hastalığı geçiren 65 yaş üzeri vatandaşlarda ölüm vakalarının arttığını belirterek, "Hastalığı geçirdikten 45 gün sonrasında 65 yaş üzerinde vefatın iki kattan fazla arttığını tespit ettik. Gelecek 3 yıl bu hasarı telafi etmekle geçecek." ifadesini kullandı. 

Sağlık Bakanı, Türkiye'nin bazı ülkelere karantina uyguladığını belirterek, "Bazı ülkelere karantina uyguluyoruz 14 gün olarak. 1 Temmuz itibarıyla bunu biraz daha detaylandırmış olacağız, belki bazı ülkelerde yasak koymak da gerekebilir." diye konuştu. 

AYRINTILAR GELİYOR

Ev ve araba satışında yeni dönem: Sosyal medya fırsatçıları yandı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Dünyanın en pahalı ‘Muz’u satışa çıkıyor! Değeri 1.5 milyon dolar 10 soru 10 cevap: İşte Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin ayrıntıları... 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı?