Ankara'da vahşet! Metruk binada 15 ölü köpek bulundu, mahalleli tedirgin

Ankara Yenimahalle'de metruk bir binada 8'i yavru 15 köpek ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bölgeye giden hayvanseverler, duruma tepki gösterdi.

Haber Merkezi |

Sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin uyutulmasına (ötenazi) yönelik yasal düzenlemeye ilişkin tartışmalar sürerken, Ankara'da vahşet yaşandı.

Yenimahalle ilçesinde gerçekleşen olayda, 8'i yavru 15 köpek metruk bir binada ölü olarak bulundu. Mahallelinin şüpheleri üzerine içeride hayvan olup olmadığına bakmaya giden hayvan hakları dernekleri, akşam saat 16:00’dan 24:00’a kadar orada bulunduklarını belirterek yetkililere haber verdi. Çok sayıda STK, gönüllü ve Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nin yanı sıra hem Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi hem de ilçe tarım müdürlüğü ve HAYDİ birimi ve asayiş ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.

Odatv'ye konuşan HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan "Bu ölümler insan eliyle olmuş, bazı hayvanların vücut bütünlüğü bozulmuş" dedi. İçeride uyuşturucu kullanımı şüphesi olabileceğini ifade eden Özkan içeride gördüklerini şöyle anlattı: "Su deposu olarak ayrılmış yerde 5 ölü köpek gördük. Belediye ekipleri su deposu olarak yapılan zemin katındaki yerde içeri girdiğinde 8 yavru buldu. 13 tane bu alanda, 1 tane merdivende ve yandaki binada 1 köpek daha bulundu. Toplam 15 köpek. Tuğlalar, içki şişelerinin ve boş pet şişeler vardı."

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”