Ankara'da büyük iş merkezi yangını

Başkent'in Yenimahalle'de bulunan ATB İş Merkezi'nde klor üretilen bir iş yerinde çıkan yangın diğer bloklara sıçradı. Yangın 5 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Haber Merkezi |

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. İş yerinin geniş alanda olması nedeniyle itfaiye ekipleri müdahale etmek için 4 istasyondan daha takviye ekip istedi.

Alt kat otoparktaki araçlar yandı

Diğer bloklara da sıçrayan yangını söndürmek için ekipler yoğun çaba harcadı. Bölgeye takviye ekip ve soğutma araçları sevk edildi.  İş yerlerinin bulunduğu alanın alt kat otoparkında bulunan ve yangının sıçradığı dükkanların önünde park halinde bulunan araçlar da yangında hasar gördü.

İlk belirlemelere göre ölü ve yaralının bulunmadığı olay yerinde zaman zaman ufak çaplı patlama sesleri de duyuldu. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri yoğun duman nedeniyle zorluk yaşadı.

Yangın 5 saat sonra kontrol altına alındı

Ekiplerin 5 buçuk saatlik çalışmalarının ardından kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarına başlandı.

Öte yandan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bölgede incelemelerde bulundu, yetkililerden son duruma ilişkin bilgi aldı. Yenimahalle Kaymakamı Selda Dural da olayın başladığı andan itibaren bölgede inceleme yaptı. 

Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı