Ali Yerlikaya'dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması: Bundan sonrası yargıda

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Emniyeti'ni sarsan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin, "İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı üst düzey polisleri ilgilendiren müfettiş raporu cumartesi günü tamamlandı. Pazar günü de Başsavcılığa teslim edildi. Rapor kriminal, jandarma birlikte çalıştı. Bundan sonrası yargıda" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi |

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu'nun görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yerlikaya, soruşturmaya ilişkin, "İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı üst düzey polisleri ilgilendiren müfettiş raporu cumartesi günü tamamlandı, pazar günü de Başsavcılığa teslim ediledi. Rapor kriminal, jandarma birlikte çalıştı. Uzun sürecek bir süreci özveri ile kısa sürede tamamladık. Bundan sonrası yargıda" dedi. 

Ne olmuştu?

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gizli tanık Serdar Sertçelik’in iddiaları ve yurtdışına kaçırılmasından sorumlu tutulan ikisi emniyet müdürü, biri komiser olmak üzere 7 kişi, önceki güm "yargı görevini yapanı etkileme", "göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve "suçluyu kayırma" suçlamalarından tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Kaplan'ı yurt dışına kaçarken Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, yardımcısı Şevket Demircan ve komiser Ufuk Gültekin ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapmış olan Ramazan Kubat da buluyor. 

Gözaltına alınan alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ise serbest bırakılmıştı.

Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Dünyanın en zengin adamıydı: Serveti 9 ayda 30 milyar dolar eridi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'ahmak davası' açıklaması: Tam bir sefillik 'Devlet büyükleri Togg’u neden makam aracı olarak tercih etmiyor?' İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor