Ağbaba: Ülke uçuruma gidiyorsa tek çare seçimdir

“Kabile devletlerinde seçim olmaz” diyen Ağbaba, “Maalesef damadını bakan, her atamayı kendi yapanlar, Merkez Bankası’nı kendine bağlayanlar, en ufak memurundan cumhurbaşkanı yardımcısına kadar kendi atayanlar ülkeyi kabile devletine çevirmiş haldedir. Demokrasi olduğunu iddia ediyorsak, toplumun yüzde 70’i bu gidişattan rahatsızsa, ülke uçuruma gidiyorsa tek çare seçimdir.” diye konuştu.

Haber Merkezi |

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü genişletilmiş il başkanları toplantısında, muhalefetin erken seçim çağrısına, seçimin Haziran 2023’te yapılacağını söyleyerek yanıt verdi. Erdoğan, muhalefete, “Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değiller. Geçti onlar. Tarih oldu. Öyle 15 ayda, 20 ayda bir seçim yapmak, bunlar ilkel kabilelerin işidir.” dedi.

Yurttaşların sorunlarını dinlemek için Ağrı’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erdoğan’ın bu sözlerini ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Ağbaba, Erdoğan’a seçim çağrısını yineleyerek, yurttaşların ekonomik krizden etkilendiğini ve yüzde 70’inin erken seçim istediği söyledi. Ağbaba, Türkiye’nin demokrasi ile yönetildiğini anımsatarak, “Eğer diktatörlük değil demokrasiysek, Türkiye’deki sorunlar çözülemiyor, yoksulluk, işsizlik artıyorsa seçim şarttır.” diye konuştu.

“Kabile devletlerinde seçim olmaz” diyen Ağbaba, seçimin demokrasinin olmazsa olmaz şartı olduğunu vurgulayarak, “Biz, kabile devleti olmamak için uğraşıyoruz. Maalesef damadını bakan, her atamayı kendi yapanlar, Merkez Bankası’nı kendine bağlayanlar, en ufak memurundan cumhurbaşkanı yardımcısına kadar kendi atayanlar ülkeyi kabile devletine çevirmiş haldedir. Demokrasi olduğunu iddia ediyorsak, toplumun yüzde 70’i bu gidişattan rahatsızsa, ülke uçuruma gidiyorsa tek çare seçimdir.” dedi.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama: Kağıt üzerinde kalmıştı