Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Sinan Ateş soruşturması ve sokak hayvanlarıyla ilgili açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM’de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısına katılmadan önce gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Sinan Ateş davasında 22 tutuklu var. Dosya kamuoyunun gündeminde, duruşma 1 Temmuz'da" dedi.

Haber Merkezi |

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şunları söyledi:

Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalı yasa tasarısı

"Meclis’teki grupta arkadaşlar değerlendiriyor. Hayvanlarımızı korumamız lazım. Onlar bizim can dostlarımız. Hayvanları koruma kanununda yapılan değişikliklerle cezaların artırılmasını sağlamıştık. Kedilere, köpeklere eziyet edenler hapis cezası aldı. Başıboş köpeklerin zarar verdiği olayları da gördük. Sokakların da korunaklı olması lazım. İnsan sağlığı da hayvan sağlığı da önemli. Taslak çalışması netleşmeden 'şu olacak, bu olacak' dememiz doğru olmaz.

Erdoğan'ın Ayşe Ateş ile görüşmesi

Sayın Cumhurbaşkanımız hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını belirtti. 1 Temmuz’da duruşma başlıyor. Dosya zaten bütün kamuoyunun gündeminde. Süreç devam ediyor. Deliller mahkemede tartışılacak. 22 tutuklu var.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması

Dosyalarımız Macaristan yetkili makamlarında, gerekli iade sürecini bekliyoruz."

Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama: Kağıt üzerinde kalmıştı Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? İşte liste...