Açığa alınan tuğgeneral insan kaçakçılığı iddiasıyla tutuklandı

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları ardından emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay tutuklandı.

Haber Merkezi |

İnsan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay, Şanlıurfa Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Ankara’da gözaltına alındı. Şanlıurfa'nın Akçakale getirilen Çokay, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Çokay’ın makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddiasının gündeme gelmesiyle Milli Savunma Bakanlığı (MSB) olayı doğrulamış, Çokay hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

MSB kaynakları, şu açıklamayı yapmıştı:

"Suriye’de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir."

Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor?