Ödeal’dan girişimcilere özel fon

Elektronik ödeme şirketi Ödeal, ‘Ödeal Capital’ adında girişimcilere özel fon kurdu.

Haber Merkezi |

Ödeal, ‘start-up’lara sunduğu desteği kurumsal hale getirmek ana amacıyla, “Ödeal Capital” isminde, girişimcilere özel bir fon kurdu. Fonun yöneticiliğini Ödeal Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Günerman yürütecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ödeal Capital Yönetici Ortağı Emre Günerman, Ödeal Capital’i, ödeme ve elektronik para sektöründe hizmet verdikleri tüm müşterilerde hizmetlerini destekleyen veya yeni müşteri segmentlerine hizmetlerini sunmalarına yardımcı olacak şirket ve ürünlere yatırım yapma amacıyla kurduklarını söyledi.

Bu fonla aynı zamanda yakaladıkları sürdürülebilir büyümenin devamı için kendilerine yeni bir büyüme kulvarı da açtıklarını belirten Günerman, “Ayrıca, Türkiye’nin global fintek merkezlerinden birisi olma hedefine gücümüz nispetinde destek vermiş olacağız. Toplamda 200 milyon TL’lik şirket alımı ve yatırım yapmayı planlıyoruz. Yatırım yapmak istediğimiz şirketler ağırlıklı olarak, Türkiye'de faaliyet gösteren, Türk iş dünyasında özellikle mikro işletme ve KOBİ'lere yönelik çözümler sunan girişimler olacak. Ödeme sistemlerinin yanında, muhasebe çözümleri, e-ticaret, restoran otomasyonu gibi başlıklarda, işyerlerinin dijitalleşmelerine olanak sağlayacak servis sağlayıcılar öncelikli odağımızda.” dedi.

28,7 milyon TL yabancı yatırım aldı

Ödeal, bu yılın ikinci çeyreğinin sonlarına doğru önemli bir dış fon aldı. İngiliz “SPG Holdings”, toplam hisselerin yüzde 9,9'una sahip olmak için Ödeal'a 28,7 milyon TL yatırım yaptı. Bu yatırımdan sonra Ödeal'ın değeri 290 milyon TL’ye ulaştı. Yeni gelecek fon girişleriyle birlikte Ödeal’ın değerinin 400 milyon TL’yi aşacağı vurgulanıyor.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer